Bahan2:
-bawang besar
-bawang putih
-daun kari
-kentang
-tomata
-serbuk kari Babas
-of kos ikan siakap
ni bawang2 yg aku dh tumbuk... |
ikan siakap ni korg kene belah...sbb dia jenis mmg besar... |
kalu nak tambah bendi ke carrot ikot la sbb ni je de kat umh ms ni |
Cara2:
1) panaskan minyak mcm bese la...
2)masukkan bawang2 tad smpe dia nek bau jgn smpe hangit daun kari jgn lupe
3)bancuh serbuk kari td ngn air...air jgn byk sgt...
4)pastu masuk kn bancuhan tu...pastu bia smpe nek minyak...kacau2 n pelankan api klu x hangit jugak...huhuhu
5)dh nek minyak masukkn air...ikot kesesuaian klu byk nk msk letak byk
6)pastu masuk la kentang tad sume...smpe kentang dh lembut n masak
7)kentang dh masak masuk la ikan...dh masak bru siap
ni rupe ms nk tggu kari tu pecah minyak |
haaaa...mcm mn senang x...yg best masak kari ikan ni xyah santan pon...xmcm klu masak kari ayam...sbb pe...bile letak santan...nnt rs muak lak...tp terpulang la klu korg suke nak letak santan pn ok...
ok selamat mencube!