Pages

May 13, 2015

MINI COOPER IDAMAN

aku suke sgt ngn satu kete mini cooper nama dia...sbb dia mcm comel jek...tp zaman skang mn dh nk dpt mini cooper mcm tu kan...so pendam je la perasaan aku bak Ziana Zain tu...budak2 skang mest xtau pe rupe mini cooper tu kan...jap share sket...
.
.
.
.

haa...sape penah tgk kete mcm ni??angkat tangan...jgn nak lopong sgt...plg tak pn kite mest selalu tgk kete ni dlm citer Mr.Bean...hehehhee...tp kete dia kaler kuning...nak di jadikan citer...
aku suke sgt la tgk kete mcm ni...klu aku jumpe aku sgt adore ngn kagum mcm org tu bwk Ferrari...tgk ferrari pn aku x batak sgt kan...tp zaman skang ni dh de pengeluar kereta yg design ala2 mini cooper ni iaitu BMW Mini Cooper...tp design dia mmg rare la...suke sgt tgk... tp nak beli dalam mimpi la..rege dia lbh dri RM100k...bole dpt sebijik umah... bagi aku org yg beli kete tu mmg dia dh xtau nak wat pe ngn duit dia...ye la beli kete mahal gitu tap pintu de 2 je..kecik lak tu...
.
.
.
.



haaa ni la rupe mini cooper zaman skang...lawa kan..lawa kan?? angguk la weh...hahahaa


untuk mereliasasikan impian aku utk memiliki mini cooper ni pd awal aku hanya mampu pandang je la...hurrrmmm...xtau bile nak dpt...lagi satu kat Malaysia ni...de satu kete org panggil mini cooper Malaysia...padahal rupe x mcm mini cooper pon...KELISA...haaaa kan dia comel2 mcm mni cooper gak.. so setelah berpk hampir setahun aku pon decide nak modified kete aku tu jd mini cooper...
mula2 aku kene cari bodykit dulu...so aku n gugel kat Mudah.com misi pencarian body kit kete aku ni
then aku jumpe satu mamat ni yg nk let go bodykit GINO dia...waaahh rezeki...full bodykit lak tu...dia jual pn agak murah RM400..dia kasi sume lampu...

aku pon dok beragan kaler pe aku nk cat kat kete aku...aku sgt berkenan ngn kaler mcm ni
.
.
.
.
sesuai la ngn jiwe aku sbg wanita....gituu....ko hado??

so misi mengmodifed kete aku pn bermula...survey kedai ketuk & cat kat area umah aku jek...kejesama dri en.suami pn sgt dihargai sbb dia yg byk dealkan beli bodykit tu utk aku...ye la man to man lagi senang kan...aku ni tau bende nk ada...mcm tunjuk dah de...hehehehhehee....


sebelum






proses cabut n pasang bak kate omputih plug&play







proses nak cat pulak



last skali...jeng...jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaaa!!


even kaler x sama mcm aku nak...hurrmmmm sbb en.suami kate kaler tu mahal xde bajet tp ramai org kate kaler ni cantek...waaaaaa...akhirnye cite2 aku tercapai gak...dri  sebelom kawen bru la dpt mereliasasikan impian...padahal bwk sama je...kehkehkeh...ok dh bole tido lena...











Terima Kasih

8 comments

Singgah pagi...
Cantik...

chantek kelisa setelah makeover...hihihih


psst...hrtu ada letak link utk join GA sy tapi sy xleh nk check link tersebut...hihihihi


GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

hehehe tq...nnt sya singgah jugak...

haa yeke...ok2 nnt sya betolkan...tq ^_^

wahhh.. memg upgrade betul2 ni.. cantik laa warna biru tuuu..

perghhhhh lawa nya mini cooper diaaa.... serius kaler biru tu lawa

L.O.N.A Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign