Pages

January 12, 2012

sepetang...

aritu kat umh boring xde pe nk wat...so p la jalan2...p ngeteh...cewaahhh...yg x tahan ngeteh bkn kat mamak...ni kategori ngeteh gedik namanye...bukn mcm ngeteh yg mcm b4 ni...hehehe...bese la boring2 petang menghbs kan sisa hidup yg tggal...choyyy mulut...huhuhu...

dlm pada aku jalan2 kat Axis...area umh aku tu...tibe2 terserempak la ngn sorng budak pompuan...bdk sekolah gak la...dia dok tenung je aku...aku tenung dia balik...dia tenung aku...skali dia pggil...'cikgu'...aku pon dlm hati haa...bile aku jad cikgu??aku keje kat opis wat akaun...bukan ngajar Prinsinp Perakaunan kat sekolah...aku pn sengih je la...huhuhu...kebetulan adek ade...adek kate 'weh ni ank murid ko la'...bile rewind2 balik...oooo...aku penah jad cikgu...cikgu Tadika Anakku Sayang...ekceli mule2 aku x ingt gile sape dak pompuan ni...dia pn slm n cium tngan sume...terharu sat...plg x sangka ank murid aku tu dh Form 5 ok...ulang sore Form 5...terkejut mak...

seyes mmg x cam dia yg mana satu...bile x cam nama pon xleh recall...imagine la...ms tu dia umor 5tahun ms aku ajar dia ABC n  123..tup2 skang dh form 5...waaaa...10 tahun kot...pk2 dah tua dh aku ni...punye la penat aku dok pk sapekah dia...siap ngh ngeteh pn dok pk lagi...si adek punye la bgtau m explain yg mn satu...then...aku baru ingt...oooo...nama dia Suzana...dia la feveret student aku...dgr kate...pandai...selalu dpt no.1 dlm kelas...haa...tu la dia Suzana nama dia...


haaa...korek2 jumpe la gambar kelas...cewahhh...dak Suzana tu...baris tengah dua dari kiri...skang ni aku jumpe pn cun jugak...,mmmm....aku bru la nk terpk psl dorng ni sume pas jumpe si suzana tu...pe dorng buat skang...klu berjaya dh skang ni...(baru form 5 kot....bkn dh 30tahun...kihkih)...aku rs mcm bangga sket sbb aku la org pertama yg kenalkan huruf A-Z kat dorng...xkenal huruf mn nk leh tulis n baca...dr 1 huruf tu la...dorng leh baca..mmm...pastu aku ajk la dia tgkap gmbr tap dia xnk...'xnak la cikgu malu la..'...hehehhe...


x sah x bawak budak kecik ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Terima Kasih

3 comments

weh..bangga aku baca..hahah...klo la tadika ni ada area umh aku..nak je aku antar zara kat tadika anankku sayang...

L.O.N.A Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign